Çay ve kahve tiryakilerine uyarı

Prof. Dr. Levent Öztürk: Sıcak Havalarda Dikkat Edilmesi Gerekenler

TÜ Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Öztürk, iklim değişikliğiyle birlikte artan hava sıcaklıklarında, vatandaşların özellikle sıcak çarpmasına dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayarak, 11.00 ile 17.00 saatleri arasında dışarı çıkılmaması gerektiğini belirtti.

Öztürk, iklim değişikliklerinin aşırı sıcak havaları beraberinde getirdiğini belirterek, vatandaşların bu durumda dikkat etmesi gereken noktalar olduğunu söyledi. Özellikle kalp damar sağlığını tehdit eden durumları önlemek adına sıcaktan uzak durulması gerektiğini belirten Öztürk, vücut sıcaklığının 40,5 derecenin üzerine çıkması durumunda sıcak çarpmasının ortaya çıktığını ifade etti.

Prof. Dr. Öztürk, sıcak havalarda su tüketimine de dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, vücudun su ihtiyacını karşılamak için suyun düzenli olarak alınması gerektiğine işaret etti. Ayrıca su kaybının tansiyon düşüklüklerine neden olabileceğini ve kalp hastalığı olanlar için daha acil durumlar yaratabileceğini ekledi.

‘Geniş Şapka Takmalı ve Bol Kıyafetler Giymeliyiz’

Prof. Dr. Levent Öztürk, sıcak havalarda şapka takmanın önemine vurgu yaparak, şapkaların siperlikli olmasının daha koruyucu olacağını belirtti. Ayrıca, vücudu soğutmak amacıyla su püskürterek üfleyen şişelere benzer ürünlerin kullanılabileceğini söyledi.

Öztürk, uykunun ortam sıcaklığından da etkilendiğini belirterek, ideal uyku ortamı sıcaklığının 19-20 derece olduğunu söyledi. Bunun yanı sıra, sıcak havalarda doğru kıyafet seçiminin önemine değinen Öztürk, bol ve rahat kıyafetlerin tercih edilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, çay ve kahvenin su ihtiyacını karşılamadığını belirterek, su tüketiminin önemine dikkat çekti.

Related Posts

Yağmur sonrası deniz enfeksiyonlarına dikkat!

Özellikle sağanak yağışların ardından denize girilmesinin, çeşitli sağlık risklerini de beraberinde getirdiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emre Öztürk, “Yoğun yağışların ardından dere, kanalizasyon ya da yüzey suları denizle buluşur. Bu sular, çeşitli mikroorganizmalar, bakteriler ve hatta parazitlerle yüklü olabilir. Bu da, çocuklarda mide-bağırsak enfeksiyonlarından kulak iltihabına, cilt döküntülerinden göz enfeksiyonlarına kadar birçok sağlık sorununa yol açabilir” dedi.

İşkolik Olup Olmadığımızı Nasıl Anlarız?

İşkolik misiniz, yoksa tükenmek üzere misiniz?  İşkoliklik ve tükenmişlik sendromunun birbirinden farklı kavramlar.

40 yaşını aşanlarda göz kapağı estetiği artıyor

Göz kapağı estetiği ameliyatının 40 yaş üzerindeki bireylerde daha çok görüldüğünü, ancak bazı kişilerde genç yaşlarda da doğuştan gelen sarkmalar nedeniyle benzer operasyonların yapılabildiğini vurgulayan Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Didem Serin, her hastaya aynı operasyonun uygulanmasının doğru olmayacağını ifade etti.

İzmir’de hava kirliliği felaket boyutunda: Her nefeste 5 kat fazla zehir!

İzmir’de Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) belirlediği sınırların çok üzerinde hava kirliliği tespit edildi.

Uzmanı uyardı: Serinlemek için girilen sudaki bakteri miktarı ölümcül sonuçlara neden olabilir

Uzmanı uyardı: Serinlemek için girilen sudaki bakteri miktarı ölümcül sonuçlara neden olabilir

Klima kullanımında en sık yapılan 5 yanlış: Siz de yapıyor olabilirsiniz

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, serinlemek için tercih edilen klimaların sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek, “Klimalar oda içerisindeki havayı alır, soğutur ve tekrar geri verir. İçerideki aynı hava devridaim olduğu için bir süre sonra o hava kirlenir” dedi.