CHP Sözcüsü Yücel: Son 22 yılda tamamı öngörülebilir ve önlenebilir iş cinayetlerinde en az 33 bin işçimiz can verdi

T24 Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Sözcüsü Deniz Yücel, MYK gündemiyle ilgili yaptığı basın toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

Yücel’in konuşmasından satır başları şöyle:

“Hocalı katliamının üzerinden geçen 32 yıla rağmen acımız ilk günkü kadar taze. Çocuk, yaşlı, genç, kadın demeden canlarımıza kıydılar. Azerbaycanlı kardeşlerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz. Ruhları Şad olsun.

Erzincan İliç’te toprak altında kalan ve 13 gündür ulaşamadığımız 9 işçimizin yüreklerimizde açtığı yara hafiflemeden bugün sabah saatlerinde Elazığ Palu’da bir madende göçük meydana geldiği haberiyle sarsıldık. Tek tesellimiz işçilerin tamamının kurtarılmış olması. Elbette çok üzgünüz ama daha çok da öfkeliyiz.

Son 22 yılda tamamı öngörülebilir ve önlenebilir iş cinayetlerinde en az 33 bin işçimiz can verdi. Yerlilik ve millilik nutukları atanlar ülkemizin topraklarını yabancılara peşkeş çekmekte, bu topraklara emek veren insanlarımızın canına kastetmekte hiçbir sakınca görmediler.

Şimdi kalkmış, ’35 milyon metreküplük toprak var, 400 bin kamyon gerekli’ diyorlar… Her gün artan öfkeyi bastırmak için ‘soruşturma başlatıldığını’ ifade ediyorlar. Ama İliç’te göz göre göre gelen bu felaketin gerçek sorumlularının kim olduğunu söylemiyorlar. O zaman biz söyleyelim. İliç’teki maden sahası kimyasal sızıntı nedeniyle 22 Haziran 2022’de kapatılıyor. Sadece 3 ay sonra tekrar açılıyor. Kimin zamanında? Murat Kurum… Madende kapasite artışına gidiliyor, onayını kim veriyor? Murat Kurum… Peki “Kapasite artışı için ÇED gerekli değildir” diyen kim?  Yine Murat Kurum…

Buradan, İliç faciasıyla ilgili soruşturma başlatıldı diyen Yılmaz Tunç’a soruyoruz: Bölgede görev yapacak olan 4 savcı, Murat Kurum’un Bakanlık dönemini de soruşturacak mı?”

Güncellenecek…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx