Çözümsüzlüğü dayatan ünlü tayfaya sert tepki: Bunların vasfı ne?

  • Haber7

Türkiye gazetesi yazarı Fatih Selek, başıboş köpek sorunu ile ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Fatih Selek, “Gazetecilerin Roma seferi” başlıklı yazısında “Tarkan’dan bize ne?” ara başlığıyla başıboş köpek sorununa karşı çıkan ünlülere tepki gösterdi. 

‘Lise mezunları’ Tarkan, Sezen Aksu, Seren Serengil gibi isimlere tepki gösteren Fatih Selek, ‘ünlü tayfa’nın ‘her şeye maydanoz olduğunu’ belirtti. “Ünlü olmanın dışında hangi vasıfla konuşuyor, korunaklı alanlarından atar yapıyorlar?” diye soran Fatih Selek, şu ifadelerde bulundu:

“Tarkan’dan bize ne?

Sokak köpeklerine nihayet el atılıyor. Meclis tatile girmeden kanun çıkacak deniliyor. Sahiplenilmeyen hayvanın uyutulması da seçenekler arasında.

Şimdiye kadar çok tartışıldı. Dünyadaki örnekleri incelendi. Çözüm önerileri sunuldu. Yerel yönetimlere mesuliyetler yüklendi. Fakat bir arpa boyu yol alınamadı.

Hürriyet gazetesi Tarkan’dan, Sezen Aksu’dan, Seren Serengil’den görüş alıp “Haydi hep birlikte kısırlaştırma seferberliğine” diye çağrı yaptı. Davete değil, yönteme itirazım var.

Kimdir bu kişiler? Veteriner mi, psikolog mu, şehir plancısı mı, siyasetçi mi? Ne yapmışlardır çözüme dair? Hayvan derneği mi kurmuşlardır? Bahçelerinde onlarca hayvan mı bakıyorlar? Fıldır fıldır sokakta geziyorlar, durakta otobüs mü bekliyorlar?

Ünlü olmanın dışında hangi vasıfla konuşuyor, korunaklı alanlarından atar yapıyorlar? Onlar vicdanlı, millet mi vicdansız! Çözülemeyen köpek meselesi de konuyu ajite eden köpek lobisi de ünlü tayfasının her şeye maydanoz yapılmasından da gına gelir. Yeter artık!”

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx