DEHB, yaşamı kısaltabilir mi? Yeni bulgular ortaya çıktı

DEHB Tanısı Alan Yetişkinlerin Yaşam Süresi Daha Kısa Olabilir

Birleşik Krallık’ta yapılan geniş kapsamlı araştırmaya göre, DEHB tanısı almış yetişkinlerin, tanısı olmayanlara göre ortalama 4,5 ila 11 yıl daha kısa yaşadığı ortaya çıktı. Bu bulgu, DEHB’li bireylerin sağlık hizmetlerine daha az erişebildiği ve ruh sağlığı sorunlarıyla karşılaşma riskinin daha yüksek olduğu gerçeğiyle ilişkilendirildi.

Neden DEHB’li Bireyler Daha Kısa Yaşıyor?

Araştırmacılar, erken ölümlerin arkasındaki sebepleri netleştirmek için daha fazla çalışmaya ihtiyaç olduğunu belirtiyor. Ancak DEHB’li bireylerin daha yüksek intihar riskine sahip oldukları ve sigara, alkol gibi zararlı alışkanlıklara daha yatkın oldukları bilinmektedir. Bu faktörler, yaşam süresini olumsuz etkileyen önemli risk unsurları arasında yer almaktadır.

Yapılan yeni araştırma, DEHB’nin yaşam süresi üzerindeki etkisini göstermesine rağmen bazı sınırlılıklara sahiptir. Çalışma, etnik köken ve sosyoekonomik durum gibi diğer önemli faktörleri tam olarak göz önünde bulundurmayabilir. Ayrıca, DEHB’nin diğer sağlık sorunlarıyla birlikte görülme sıklığı ve tedavinin etkisi gibi konular da araştırmanın kapsamı dışında kalabilmektedir.

Related Posts

Kabuğunu limonla kaynatıp içen yaşadı: Kolesterolden eser kalmayacak

Uzmanlara göre, bu karışım kolesterolü dengelemek isteyenlerin yeni gözdesi oldu. Kabuğunu limonla kaynatıp içmeniz yetiyor…

Bağırsak ve beyin nasıl birlikte çalışır, bu neden önemli?

Bağırsaklarımız ve beynimizin birbiriyle bağlantılı olduğunu biliyoruz, ancak bu bağlantı nasıl kuruluyor? Ve daha sağlıklı ve mutlu bir yaşam için bu bağlantıyı geliştirmek mümkün mü?

Sahte bal tehlikesi: Gerçek ve sahteyi ayırt etmek için 3 yöntem

Bal, sofralarımızın vazgeçilmezi ve doğanın en değerli hediyelerinden biri, ancak son yıllarda taklit ve tağşiş ürünler artış gösteriyor. Uzmanlar, sahte ballarla gerçek balı ayırt etmenin sadece tadına bakarak mümkün olmadığını vurguluyor. Peki, gerçek bal nasıl anlaşılır? İşte, sahte balı tespit etmek için dikkat etmeniz gereken 3 altın kural ve güvenilir yöntemler…

Takma kirpik kullanımında göz sağlığına dikkat! Yapıştırıcıları alerjiye yol açabiliyor

Takma kirpik yapıştırıcıları ve kirpik kıvırma aletlerinin mikropların çoğalmasına neden olabileceğini de dile getiren Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programı Başkanı Öğr. Gör. Birgül Erbaş, takma kirpik ve kirpik kıvırıcı kullanımı konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Kronik ağrılı hastalıklar kadınlarda daha fazla görülüyor

Türk Algoloji Derneği (Ağrı Derneği) Başkanı Prof. Dr. Gül Köknel Talu, “Diğer toplumlarda da olduğu gibi kronik ağrılı hastalıklar ülkemizde de kadınlarda daha sık görülüyor. Bunların içinde fibromiyalji yani yaygın kas ağrıları yine kadınlarda ve ülkemizde sık görülen kronik ağrı durumlarından biridir.” dedi.

Kahve tutkunlarına kötü haber: Sağlık sorunlarına yol açabilir

Almanya’dan uzmanlar, yüksek dozda kafein tüketiminin kalp ritim bozuklukları, yüksek tansiyon ve diğer ciddi sağlık problemlerine neden olabileceğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir