Dünyanın En Zehirli Yılanı Bolu’da Görüldü!

At Yaylası mevkisinde motosiklet turuna çıkan doğa sporları tutkunu Ufuk Ak (38) ve arkadaşları, dünyanın en zehirli yılan türlerinden biri olan boynuzlu engerek yılanı karşılaştı.

YILANI CEP TELEFONUYLA KAYDETTİLER

Ak ve arkadaşları, cep telefonuyla o anları kaydetmek için motosikletlerini durdurup yılanın yanına gittiler. Ak, bu karşılaşmanın kendileri için güzel ve keyifli bir hatıra olduğunu söyleyerek, “Amacımız, böyle bir yılanın Bolu’da olduğunu kayıt altına almaktı. Zarar vermek istemedik. Zehirli olduğunu bildiğimiz için dikkatli davrandık” dedi.

”TÜRKİYE’DE 15 ÇEŞİT ENGEREK YILANI VAR”

Engerek yılanının türleri hakkında bilgi veren Ak, dünya genelinde 34 tür ve 300’den fazla alt tür bulunduğunu, Türkiye’de ise yaklaşık 15 çeşit engerek yılanı yaşadığını ifade etti. Bolu’da daha önce maskeli bir engerek yılanı ile de karşılaştığını belirten Ak, sosyal medyada aldığı tepkilere rağmen amacının insanlara bu yılan türünün varlığını bildirmek olduğunu vurguladı.

Küçük yılanların oldukça daha tehlikeli olabileceğini belirten Ak, “Yılanlar büyüdükçe zehirleri artmaz, küçük yılanlar büyük yılanlardan daha zehirli olabilir. Zehir salgılama bezleri gelişmediği için vücutlarındaki zehrin büyük kısmını zerk edebilirler. Bu yüzden küçük yılanlar daha öldürücü olabilir” açıklamasında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx