İzmir’de hava kirliliği felaket boyutunda: Her nefeste 5 kat fazla zehir!

İzmir’de Hava Kirliliği Alarm Veriyor! Acil Eylem Planı Şart

Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Kılınç, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) belirlediği sınırların çok üzerinde hava kirliliği tespit edilen İzmir’de, kirleticilere yönelik acil eylem planı yapılması gerektiğini vurguladı. Prof. Dr. Kılınç, DSÖ verilerine göre, günlük metreküpte 25 mikrogramdan fazla olmaması gereken PM 2,5 partikül maddesinin İzmir’de ocak ayından bu yana her gün 4-5 kat daha yüksek ölçüldüğünü belirtti.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Kılınç, Balçova Emekli Astsubaylar Dernek Lokali’nde gerçekleştirilen Bilim Kafe etkinliğinde tıp fakültesi son sınıf öğrencileri ile bir araya geldi. Prof. Dr. Kılınç, yaptığı konuşmada hava kirliliğinin ciddiyetine dikkat çekerek, “İzmir, DSÖ’nün belirlediği sınırların 4-5 kat üzerinde hava kirliliğine sahip. Tüm ilçelerde benzer durum var, güvenli bir alan yok. Bireysel önlemler yeterli değil, kirleticilere karşı kapsamlı bir eylem planı geliştirilmeli. Endüstriyel gazlar, orman yangınları ve kirletici toz üreten sanayi tesisleri kontrol altına alınmalı” şeklinde konuştu.

Acil Durum Çağrısı: Hava Kirliliği İzmir’i Tehdit Ediyor!

İzmir’de hava kirliliğinin artmasıyla birlikte önlem alınması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Oğuz Kılınç, DSÖ normlarının aşılmasıyla ilgili endişelerini paylaştı. PM 2,5 partikül maddesinin yüksek seviyelerde ölçüldüğü İzmir’de, acil eylem planı oluşturulması gerektiğini belirten Prof. Dr. Kılınç, halkın sağlığının korunması için alınacak tedbirlerin önemine dikkat çekti.

Bilim ve Toplum Buluşması: İzmir’de Sağlık Tehlikesi!

Üniversitelerde yapılan bilimsel çalışmaların halkla buluşturulmasının önemine değinen Prof. Dr. Kılınç, Balçova’da öğrencilerle gerçekleştirdiği etkileşimli toplantıda sigara kullanımı ve hava kirliliği konularına değindi. Hava kirliliğinin sessiz bir katil olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Kılınç, katılımcılara sigaranın sağlığa olan zararlarını anlatarak bilinçlenmelerini sağladı.

Related Posts

Uzmanı uyardı: Serinlemek için girilen sudaki bakteri miktarı ölümcül sonuçlara neden olabilir

Uzmanı uyardı: Serinlemek için girilen sudaki bakteri miktarı ölümcül sonuçlara neden olabilir

Klima kullanımında en sık yapılan 5 yanlış: Siz de yapıyor olabilirsiniz

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, serinlemek için tercih edilen klimaların sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek, “Klimalar oda içerisindeki havayı alır, soğutur ve tekrar geri verir. İçerideki aynı hava devridaim olduğu için bir süre sonra o hava kirlenir” dedi.

Aronya’nın kan şekerini dengelediği belirlendi

Aronya’nın kan şekerini dengelediği ve diyabet hastalarına iyi geldiği belirlendi.

Ağrıyla başlıyor, krampla devam ediyor! Varis akciğerde pıhtıya neden oluyor

Dinlenmeden sürdürülen mesailer, sürekli ayakta durmak, sigara içmek, dar ve sıkı kıyafetler giymek, aşırı kilo alımı, hareketsiz bir yaşam, hatta uzun süre sandalyede oturmak. Tüm bunlar, çağımızın sıradan alışkanlıkları gibi görünse de kişinin konforunu gitgide azaltan hatta akciğer atardamarında pıhtıya bile yol açabilen varis hastalığına zemin hazırlıyor.

Yiyecekleri az çiğneyen çocuklarda obezite daha sık görülüyor

Japonya’da yapılan araştırmaya göre az çiğneyen, hızlı ve ağzı doluyken yiyecek tüketen çocukların obeziteye yatkınlık gösterdiği tespit edildi.

Yaza hazırlık: Kilo vermede yapılan en büyük hatalar!

Yaz aylarına yaklaşırken hızlı kilo verme arayışına girenlere uzman uyarısı. Doç. Dr. Merve Bayram, çok düşük kalorili diyetlerin ve detoks uygulamalarının sağlık sorunlarına yol açabileceğine dikkat çekti ve sağlıklı kilo kaybı için dengeli beslenme ve yeterli fiziksel aktivitenin önemini vurguladı.