KKTC’de TEKNOFEST heyecanı devam ediyor! Selçuk Bayraktar: Savunma sanayisinde yurt dışı bağımlılığını yüzde 20’lere düştü

TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Bayraktar ve Sümeyye Erdoğan Bayraktar TEKNOFEST KKTC’de

TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Bayraktar, eşi Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) Mütevelli Heyet Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ile TEKNOFEST KKTC’de bulunan stantları gezdi. Alanı inceleyen Bayraktar, DHA’ya TEKNOFEST KKTC’yi ve Türkiye’nin savunma sanayii alanındaki başarısını değerlendirdi. Sümeyye Erdoğan Bayraktar ise kadın istihdamındaki gelişmeleri ve KADEM standında yer alan ‘İnovasyonda Kadın’ projesini anlattı.

BAYRAKTAR: TEKNOFEST BÜYÜK BİR COŞKUYLA BAŞLADI

TEKNOFEST’in büyük bir coşkuyla kapılarını açtığını belirten Bayraktar, “İkinci gün de benzer şekilde devam ediyor. Sabahın erken saatleri trafik açısından çok daha olumlu bir festival deneyimi yaşatacağını değerlendiriyorum. Tüm dost ve kardeş coğrafyaları, tüm milletimizi TEKNOFEST’e bekliyoruz. Sabahın erken saatleri çok daha uygun” diye konuştu.

‘TEKNOLOJİ GELİŞTİRMEK ULUSLAR İÇİN BİR VAROLUŞ MESELESİ’

Uluslar için teknoloji bilmenin okuma yazma bilmek gibi olduğunu aktaran Bayraktar, “TEKNOFEST volkanik bir patlama gibi milletimizle birlikte bir kimyasal reaksiyon oluşturdu. Dünyanın en iyisini geliştirebilirsin, sen de başarabilirsin duygusunu aşılamak maksadıyla yapılıyor. Kendileriyle gurur duymaları için kendi eserleri ile bu maksatla yapılıyor” dedi.

‘ÖNÜMÜZDE İSTANBUL VAR’

Bir sonraki TEKNOFEST’in İstanbul’da yapılacağını söyleyen Bayraktar, “Muhteşem bir coşkuyla devam ediyor. Önümüzde İstanbul var. Ondan sonraki yılı henüz düşünmedik ama Anadolu geliyor. Bakalım neresi olacak?” ifadelerini kullandı.

‘DÜNYAYA DAMGA VURACAK ESERLER ÇIKSIN DİYE BU FESTİVALİ YAPIYORUZ’

Türkiye’nin savunma sanayii alanında gerçekleştirdiği gelişmelere değinen Bayraktar, “TEKNOFEST bunun için yapılıyor. Teknolojinin tüm diğer ve sivil alanlarını da saracak şekilde gelişmesini hedefliyoruz. Dönüşmesini hedefliyoruz. TEKNOFEST bunun için yapılıyor. Savunma sanayii de çok büyük bir dönüşümü tamamladı ama teknolojinin tüm diğer isimli alanları var. Bunlar üzerine dünyaya damgasını vuracak eserler çıksın diye biz bu festivali düzenliyoruz” şeklinde konuştu.

SÜMEYYE ERDOĞAN BAYRAKTAR: 5-10 YIL İÇİNDE ÇOK FARKLI BİR MANZARA GÖRECEĞİZ

Sümeyye Erdoğan Bayraktar, geleneksel olarak mühendislik alanlarının daha çok erkeklerin tercih ettiği alanlar olduğuna dikkat çekerek, kadınların da bu alanda başarılı olabileceğini belirtti. “Bugüne göre 5-10 yıl içinde çok farklı bir manzara göreceğiz” dedi.

‘KADINLARIN ÜRETTİĞİ ÜRÜNLERİ TANITIYORUZ’

Sümeyye Erdoğan Bayraktar, KADEM olarak kadınları inovasyonda desteklediklerini ve ürettikleri ürünleri tanıttıklarını dile getirdi. “Kadınların neler yapabileceğini göstererek ilham oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

Related Posts

CHP Milletvekili Ümit Özlale TCMB kararlarını yorumladı! ‘Amaç: Yapılan hukuksuzluklar sonucu…’

CHP Milletvekili Ümit Özlale TCMB kararlarını yorumladı. Özlale kararlardaki amacı ”Yapılan hukuksuzluklar sonucu eriyen rezervleri biriktirmek ve TL’yi cazip hale getirmek” diyerek ifade etti.

Borsa haftayı ekside kapattı: İşte en çok kazandıran ve kaybettiren hisseler

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi bu hafta yüzde 2,81 değer kaybederken, bazı hisseler yatırımcısına kazandırdı. Haftanın en çok yükselen ve düşen hisseleri belli oldu.

ABD’li enerji devlerinin kârı düştü

ABD’li büyük enerji şirketi Exxon Mobil’in ocak-mart dönemindeki kârı yıllık bazda yüzde 6,2, ülkenin büyük petrol üreticilerinden Chevron’un kârı da yüzde 36,4 azaldı.

Depremi fırsata çevirdiler: Fiyatlar uçtu

İstanbul’da yaşanan 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından, şehirde yaşayanlar daha güvenli bölgelere yönelmeye başladı… Bu hareketlilik, Çatalca, Silivri, Arnavutköy ile Tekirdağ’ın Çorlu ve Marmara Ereğlisi ilçelerinde arsa ve tarla fiyatlarını hızla yükseltti…

Savunmada yeni ihracat rekoru

Türk savunma sanayii, teknoloji hamlelerinin yanı sıra ihracattaki rekor artışlarını da sürdürüyor.

CEO maaşları 56 kat arttı

Oxfam’ın 35 ülkede yürüttüğü araştırmaya göre küresel CEO ücretleri 2019’dan bu yana işçi ücretlerinden 56 kat daha fazla artarak 4.3 milyon dolara çıktı. İşçi ücretleri ise bu 5 yıllık periyotta sadece yüzde 0.9 arttı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir