MSB’den tasarruf açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Harekatı’nda bugüne kadar 931 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. 

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta basın bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Aktürk, 47’si son bir haftada olmak üzere 1 Ocak’tan bugüne kadar 1000 teröristin etkisiz hale getirildiğini ifade etti. Aktürk, ayrıca geçen hafta içerisinde Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 2 PKK’lı teröristin daha Habur’daki hudut karakoluna teslim olduğunu bildirdi. 

MSB UYGULAMA DIŞINDA 

MSB kaynakları, basın bilgilendirme toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bakanlık kaynakları, MSB’nin tasarruf tedbirleri kapsamında neler yapacağına dair sorular üzerine ise şunları söyledi: 

– Halihazırda yürürlükte bulunan idari hususlardaki tasarruf tedbirlerine en fazla uyan bakanlıklardan biriyiz. Söz konusu yeni tedbirler kapsamında; bakanlığımızın savunma ve güvenlik alanındaki görev ve sorumluluklarını etkileyecek bir husus bulunmamaktadır.

– Hazine ve Maliye Bakanlığımızın alınacak tasarruf tedbirleri hakkında yapmış olduğu açıklamada da görüleceği üzere savunma ve güvenlik alanları hariç tutularak gerekli hassasiyet gösterilmiştir. Bakanlığımız da önümüzdeki dönemde, açıklanan tasarruf tedbirlerini hassasiyetle uygulamaya devam edecektir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx