TAV Kuveyt’teki terminale talip oldu

TAV’dan KAP’a yapılan açıklamada, şöyle denildi:

“Şirketimiz, Kuveyt Sivil Havacılık İdaresi tarafından düzenlenen, Kuveyt Uluslararası Havalimanı Terminal 2 işletme ve bakım hizmeti ihalesine 23 Haziran 2024 tarihinde teklif sunmuştur. Sermaye Piyasası Kurulu’nun II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği’nin 6’ncı maddesi uyarınca, Yönetim Kurulumuzun söz konusu ihaleye ilişkin 24 Mayıs 2024 tarihli kararının açıklanması, gizliliği korunması gereken bir sürecin olumsuz yönde etkilenmemesi, Şirketimizin yasal hak ve menfaatlerinin korunması ve henüz kesinleşmeyen bir süreç ile ilgili olarak yatırımcıların yanıltılması risklerinin önlenmesi amaçlarıyla ertelenmişti.”

LİMAK’IN ALDIĞI İHALE, SEKTÖRÜN TEK PAKETTE KAZANDIĞI EN BÜYÜK İHALE

Kuveyt Uluslararası Havalimanı Yeni Terminal Binası (T2) ihalesini 2016 yılında Limak kazandı. 4,6 milyar doları terminal, 900 milyon doları otoparktan oluşan iş, Türk müteahhitlik sektörünün, yurt dışında tek pakette kazandığı en büyük ihale olma özelliğini taşıyor. Limak projeyi 2025 yılı sonunda bitirmeyi planlıyor.

Limak’ın web sitesinde verilen bilgiye göre yeni terminal binası yaklaşık 750 bin metrekarelik alana sahip. Bina, güneş ışınlarını kırarak gün ışığının içeri girmesini sağlayan camlı açıklıklara sahip tek bir çatı altında yer alıyor. Terminal binasının cephesi kum ve toz geçirmez şekilde tasarlanmış ve patlamaya karşı dayanıklı.

KAPASİTE 25 MİLYON YOLCUYA ULAŞACAK

Yeni terminalin faaliyete geçmesinden sonra havalimanı kapasitesinin yılda 25 milyon yolcuya ulaşması planlanıyor. Dünyaca ünlü mimarlık firması Foster + Partners tarafından tasarlanan Kuveyt Uluslararası Havalimanı Yeni Terminal Binası projesi, 1 milyon metreküpün üzerinde beton ve 150 bin tonun üzerinde yapısal çelikten oluşuyor. İhale aynı zamanda Türk müteahhitlerin yurt dışında tek pakette kazandığı en büyük ihale olma özelliğini taşıyor.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx