Yiyecekleri az çiğneyen çocuklarda obezite daha sık görülüyor

Çocuklarda Çiğneme Alışkanlığının Obezite Üzerindeki Etkisi Araştırıldı

Osaka Üniversitesi’nin araştırmacıları, çocuklardaki çiğneme alışkanlıklarının obezite üzerindeki etkilerini incelemek için detaylı bir araştırma gerçekleştirdi.

Yaklaşık 1400 çocuğun yeme alışkanlıklarının incelendiği çalışmada, yiyecekleri yeterince çiğnemeyen çocukların obeziteye daha yatkın olduğu ortaya çıktı.

Çalışmada, yiyecekleri az çiğneyen ve hızlı yemeye meyilli olan çocukların obezite riskinin daha yüksek olduğu belirlendi.

Çiğneme gücü zayıf olan çocukların obeziteye daha fazla eğilimli olduğu, hızlı yiyen çocukların ise obezite riskinin yaklaşık iki kat daha fazla olduğu bulundu.

Özellikle erkek çocuklarında daha belirgin olan bu durum sonucunda, çalışmada yer alan 167 çocuğun “obez” kategorisine girdiği tespit edildi.

Araştırma sonuçları, detaylı bir şekilde “Science Direct” adlı internet sitesinde yayımlandı.

Related Posts

Çay ve kahve tiryakilerine uyarı

Prof. Dr. Levent Öztürk, artan su ihtiyacının, çay veya kahveden karşılanabileceği düşüncesinin hatalı olduğunu söyledi.

Yağmur sonrası deniz enfeksiyonlarına dikkat!

Özellikle sağanak yağışların ardından denize girilmesinin, çeşitli sağlık risklerini de beraberinde getirdiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emre Öztürk, “Yoğun yağışların ardından dere, kanalizasyon ya da yüzey suları denizle buluşur. Bu sular, çeşitli mikroorganizmalar, bakteriler ve hatta parazitlerle yüklü olabilir. Bu da, çocuklarda mide-bağırsak enfeksiyonlarından kulak iltihabına, cilt döküntülerinden göz enfeksiyonlarına kadar birçok sağlık sorununa yol açabilir” dedi.

İşkolik Olup Olmadığımızı Nasıl Anlarız?

İşkolik misiniz, yoksa tükenmek üzere misiniz?  İşkoliklik ve tükenmişlik sendromunun birbirinden farklı kavramlar.

40 yaşını aşanlarda göz kapağı estetiği artıyor

Göz kapağı estetiği ameliyatının 40 yaş üzerindeki bireylerde daha çok görüldüğünü, ancak bazı kişilerde genç yaşlarda da doğuştan gelen sarkmalar nedeniyle benzer operasyonların yapılabildiğini vurgulayan Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Didem Serin, her hastaya aynı operasyonun uygulanmasının doğru olmayacağını ifade etti.

İzmir’de hava kirliliği felaket boyutunda: Her nefeste 5 kat fazla zehir!

İzmir’de Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) belirlediği sınırların çok üzerinde hava kirliliği tespit edildi.

Uzmanı uyardı: Serinlemek için girilen sudaki bakteri miktarı ölümcül sonuçlara neden olabilir

Uzmanı uyardı: Serinlemek için girilen sudaki bakteri miktarı ölümcül sonuçlara neden olabilir